מקור לחלבון איכותי: למה מומלץ לאכול דגים?

דגים טריים הינם בעלי ערכים תזונתיים גבוהים, מה שהופך אותם למרכיב חשוב בתזונה מאוזנת. אכילת דגים מומלצת לאנשים בדיאטה, נשים בהריון, ילדים וספורטאים. במאמר שלפניכם פירטנו על היתרונות הבריאותיים של אכילת דגים.

מקור לחלבון איכותי

100 גרם דג טרי מכיל כ-20 גרם חלבון, בעוד צריכת החלבון המומלצת לאדם מבוגר הינה 65-100 גרם ביום, כלומר אכילת דג טרי מספקת כשליש מצריכת החלבון היומי המומלצת. בנוסף, דגים טריים מכילים ויטמינים ומינרלים אך דלים בנתרן. מומלץ לשלב בתפריט היומי שתי מנות דג לפחות במהלך השבוע. צריכת חלבון מדגים חיונית לתהליכי בנייה, שימור וגדילה של חומרים ותהליכים בגוף ובשרירים בפרט, ולכן היא מומלצת במיוחד לספורטאים. גם לילדים מומלץ לצרוך דגים, שכן חלבון מן החי הינו דל בכספית ולא מכיל מתכות או כימיקלים שאינם מומלצים לילדים. אם אתם רוצים להכין דג, כאן תוכלו ללמוד איך לפלט דג בצורה נכונה ולספוג ממנו חלבונים איכותיים וחיוניים.

מקור לרכיבים תזונתיים חיוניים

דגים טריים, ובפרט דג בס, מכילים מעט עצמות באופן יחסי ולכן ידידותיים לאכילה. הדג מכיל 2 גרם של שומן רווי בלבד ו-150 קלוריות, ולכן תפריט עשיר בדגים נחשב לדיאטטי, מאוזן ובריא. בנוסף, דגים מכילים גם ויטמין E, יוד ומגנזיום, החיוניים לעור ומשפרים את מראה השיער, וכן תורמים לתהליכים שונים בגוף.

מסייעים להתפתחות העובר

דגים המגודלים בבריכות לא מכילים כספית, ולכן צריכתם הינה בטוחה ומועילה גם עבור נשים בהריון, כל עוד הם מבושלים היטב. דגים טריים מכילים כמות גבוהה של חלבון ורכיבים תזונתיים נוספים אשר חיוניים להתפתחות תקינה של מערכת הראייה והמוח של העובר. כמו כן, הם מכילים חומצת שומן מסוג אומגה 3, ברזל ויוד, אשר חשובים גם הם להתפתחות העובר.

עשירים באומגה 3

דגים טריים מכילים כ-500 מ"ג חומצת שומן מסוג אומגה 3, כך שאכילת דג טרי מספקת את צריכת הכמות היומית המומלצת של אומגה 3. לאומגה 3 יש תפקיד חשוב ומרכזי בהתפתחות ובתפקוד של המוח ושיפור הזיכרון, והוא מונע מחלות לב, דלקות פרקים וסרטן, וכן מסייע בהקלה על בעיות קשב וריכוז וכן להתפתחות הרשתית בעין.

 

 

עשירים בוויטמין D

דג אמנון מכיל כמויות של ויטמין D השוות לכמות הצריכה השבועית המומלצת לאדם מבוגר. ויטמין D נחוץ לשמירה על כמות תקינה של סידן וזרחן בגוף. מחסור בוויטמין D הינו נפוץ בעיקר בקרב ישראלים בחודשי החורף, ולכן אכילת דגים תורמת רבות לתהליכים השונים בגוף:

  • חיזוק העצמות
  • הפחתת הסיכון לשברים
  • הגנה על מערכת הנשימה מפני זיהומים
  • שיפור ביצועים קוגניטיביים
  • הפחתת הסיכון לדיכאון ואירוע מוחי
  • הפחתת רגישויות לכאבים שונים

מניעת מחלות

הוספת מנת דג לתפריט היומי מסייעת במניעת מגוון מחלות ומצבים בריאותיים, ביניהם:

  • אסתמה
  • סרטן
  • סכרת
  • מצבים דלקתיים
  • דיכאון
  • אלצהיימר

לסיכום

אכילת דגים הינה מועילה ביותר לבריאות הגוף. מנת דג מהווה מקור עשיר לחלבון, אומגה 3 וויטמינים E ו-D. כמו כן, דגים מסייעים להתפתחות העובר, משפרים את הראייה והזיכרון, חיוניים לתהליכים השונים המתרחשים במוח ומונעים מחלות ומצבים בריאותיים שונים. מומלץ לאכול מנת דג כפעמיים בשבוע, וליהנות משלל יתרונותיו הבריאותיים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות