כל אופה חובב צריך במטבח אביזרים שדרכם ניתן להתחיל את הצעדים הראשונים ובהמשך לשדרג את היכולת במטבח. מהם האביזרים שכל אחד צריך? על כך – בסקירה הבאה.
אביזרי אפייה למתחילים: שמונה האביזרים החשובים ביותר
משטח סילקון
משטח סיליקון לרידוד של בצק נחשב לאחד מהאביזרים החשובים ביותר במטבח, ולא בכדי. מדובר באביזר בו תשתמשו באופן תדיר לטובת רידוד של בצקים בגדלים שונים, כאשר היתרון של שימוש במשטח סילקון נובע מכך כי הוא קל לניקוי כמו גם לתפעול. נוסף לכך, הוא מחזיק מעמד למשך זמן רב ועל כן עדיף להשקיע יותר ולרכוש משטח סיליקון איכותי דרך מותג מוביל.
כף מדידה
סט של כפות מדידה עשוי פלסטיק מהווה חלק בלתי נפרד מעבודה של כל אופה מתחיל כמו גם מקצוען, וזאת בשל הצורך לדייק מבחינת הכמות. כידוע, אפייה היא מדע מדויק וכל חריגה ולו הקטנה ביותר מהכמות עלולה להפוך גם את המתכון הפשוט יותר לאסון, ועל כן מדובר באביזר שהוא בגדר חובה.
כד מדידה
כד מדידה מאפשר לכם לעבוד בצורה מסודרת בזמן תהליך האפייה וזאת בשל סימון בולט על גבי הקנקן מבחינת הכמויות של המים או השמן לו אתם זקוקים לטובת המתכון. רצוי לרכוש שני סטים של כדי מדידה – אחד בנפח של 0.5 ליטר ואחד גדול יותר, בהתאם להתקדמות שלכם בתהליך האפייה.
מערוך
כל אופה צריך מערוך איכותי. כיום ניתן לבצע רכישה של מערוך במגוון גדלים, אולם מאחר ואתם מתחילים את הצעדים הראשונים שלכם רצוי לרכוש מספר מערוכים בגודל של 23 ס"מ ועד ל 40 ס"מ, כל זאת מתוך מטרה לתרגל את העבודה עם המערוך ולבחון עם איזה מערוך הכי קל ונוח לכם לעבוד.
לקקן
לקקן עשוי סיליקון מאפשר לכם למרוח קרמים כמו גם ממרחים שונים באופן קל ופשוט ועם מינימום התעסקות. מדובר בפריט מעולה וגם זול מאוד אותו ניתן לרכוש בעלות של עשרות שקלים בודדים בלבד.
רשת קירור
מדובר ברשת גדולה המאפשרת להניח את העוגות אותם אתם מכינים לטובת קירור, כך שהיא תתייצב ותקבל צורה. מדובר ברשת איכותית עשויה נירוסטה ואותה ניתן להזמין במגוון גדלים, בהתאם לצרכים שלכם.
פורס עוגה
על מנת לפרוס את העוגה בצורה מקצועית ויפה לעין נדרש לעבוד עם פורס עוגה. מדובר בפורס קל לתפעול ופרקטי מאוד מבחינת העבודה השוטפת, ועל כן הוא צריך להיות חלק בלתי נפרד מאביזרי המטבח שלכם.
נפה ידנית
על מנת לנפות את הקמח נדרש לעבוד עם נפה ידנית. את הנפה ניתן לרכוש במחיר של בין 10 ועד 15 שקלים בלבד, ותתפלאו לדעת אבל מדובר בפריט שישמש אתכם הכי הרבה – כחלק מהעבודה השוטפת שלכם לטובת הכנת עוגות, עוגיות ועבודה עם קמח.