רשלנות רפואית לאחר טיפול שיניים – מה אפשר לעשות?

כידוע לכל שוקולד מכיל סגולות בריאותיות רבות ומגוונות, במיוחד כשהוא עשוי מחומרי גלם משובחים ומאחוריו עומד תהליך ייצור מוקפד. עם זאת, חשוב לנהוג בחוכמה ולבקר אצל רופא השיניים מדי פעם, ולו כדי שיזכיר כיצד נכון לצחצח בסוף כל יום. פה נציין שלמרות שרופא השיניים מבקש רק לסייע, לא פעם הטיפול מוביל לנזק משמעותי שבקלות היה יכול להימנע, ופה מוטב להכיר את ההיתכנות לתבוע בגין רשלנות רפואית. אם כן אלו מקרים נחשבים כרשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים, כיצד ניתן לדעת אם יש טעם לתבוע, לאלו סכומים ניתן לצפות וכיצד מוטב להתנהל? ניגשנו לעשות סדר!

עוצרים בהגדרה – רשלנות רפואית!

רבים לא מודעים לעובדה שהנזק שנגרם בגין הטיפול הרפואי אצל רופא השיניים אכן עונה על ההגדרה "רשלנות רפואית". במה אם כן מדובר? ובכן רשלנות רפואית בטיפול שיניים נוגעת למקרים שבהם נגרם נזק מהותי בגין התרשלות של הגוף הרפואי (זו יכולה להיות קופת החולים וזה יכול להיות הרופא עצמו), כאשר יש לבחון האם הגוף הרפואי סטה מסטנדרט הפעולה הסביר.

דוגמאות לרשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים

אי הסכמה מדעת

כל רופא חייב להסביר למטופל מהו ההליך שעומד על הפרק, כלומר מהם הסיכונים, תופעות הלוואי, אופציות טיפול חלופיות, סיכויי הצלחה, משמעות של אי בחירה בתהליך שעומד על הפרק וכדומה. מכאן שסך המידע אמור להיות מועבר למטופל בצורה ברורה, שקופה ובמועד הגיוני.

 

 

חוסר התמחות

בתחום רפואת השיניים ניתן למצוא מגוון תתי התמחויות. מכאן שאם רופא שיניים רגיל מחליט לבצע הליך כירורגי ללא התמחות נקודתית, וכתוצאה מכך התהליך כשל והוביל לנזק משמעותי, בהחלט ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית. כמו כן, אם הרופא מחליט על דעת עצמו לגבי הליך רפואי מסובך מבלי לקבל ייעוץ של איש מקצוע, למשל של אורתודנט, גם כן עשויה להיווצר עילה להגשת תביעה.

נטו רשלנות

רשלנות יכולה למצוא אותנו בכול סוג של טיפול שיניים. כך למשל הדבר נכון אם רופא השיניים עקר שן לא נכונה, הוביל לזיהום משמעותי שהוביל לשורה של סיבוכים וכדומה.

האם גם המקרה שלכם עונה על ההגדרה?

בשל כך זאת אם בעקבות טיפול שיניים העצבים באזור של הפנים נפגעו, סובלים מנסיגת חניכיים, מאבדים שיניים שהיה ניתן לשמור, ואפילו אם נאלצים להפסיק טיפול שיניים בעקבות חוב כספי (ובשל כך נוצר נזק), בהחלט ראוי לדעת שעשויים להשיג פיצויים משמעותיים. כיצד ניתן לוודא? ובכן ראשית יש לבחון האם הנזק שנגרם משמעותי ושנית יש לבחון האם חושבים שהוא נגרם בעקבות התנהלות פסולה של הגוף הרפואי. אם אכן חושבים שקיים קשר בין השניים, מוטב לפנות אל עורך דין שבקיא ברשלנות רפואית, ואף עדיף לפנות אל עורך דין שבקיא בנישה של רשלנות בתחום רפואת השיניים. אם בתום השיחה הראשונית עו"ד אכן חושב שיש מקום להגיש תביעה, מקבלים הנחייה מקצועית להמשך ההתנהלות ומתחילים להניע את התהליך.

מגישים תביעה לצד ידיעה ברורה

חשוב לדעת שאם אכן מתכוונים להגיש תביעה, מוטב להתחיל לאסוף עדויות, ופה אנחנו מדברים על איסוף מסמכים רפואיים וקבלות רלוונטיות. פה נציין שרבים חוששים להגיש תביעה כיוון שלא ששים להוציא סכומים נוספים מבלי לדעת מהם סיכויי הזכייה, ועל כן נחדד שעו"ד בתחום גובה תשלום רק אם הוא מנצח בתיק (גובה אחוז ידע מראש מסך הזכייה) ואף נציין שניתן לזכות בעשרות אלפי שקלים. במה הגובה של הפיצוי תלוי? במידת הנזק, הכאב והסבל, ואף בהשפעה של הנזק על יכולת ההשתכרות העתידית ובעלות של טיפולי השיקום.

נגישות