מוצאי כיפור: 5 מאכלים לצאת הצום

שקיעת השמש והתקיעה בשופר שמגיעה אחרי הן הסימנים לכך שיום הכיפורים יצא ואפשר לשבור את הצום. בשלב הזה כולם חוזרים הביתה כדי להזין את הגוף עם מאכלים בריאים ועשירים בחומרים מזינים, כי הארוחה הנכונה אחרי הצום הארוך שמתחיל בערב יום הכיפורים יכולה לספק נחמה והזנה ולאושש את הכוחות שלהם במהירות רבה יותר. מתכוונים לצום השנה? הינה חמישה מאכלים טעימים ומזינים כדי לשבור את צום הכיפורים:

קערת קינואה ושעועית שחורה

קערת הקינואה והשעועית השחורה המחייה מציעה שילוב מושלם של חלבון ופחמימות מורכבות. קינואה, המכונה לעיתים קרובות "אם כל הדגנים", עשירה בחומצות אמינו חיוניות ובסיבים תזונתיים. טעמה האגוזי ומרקמה העדין יוצרים בסיס משביע. בשילוב עם שעועית שחורה, אתם מכניסים חלבון צמחי ומנה משביעה של סיבים, המקדמים את בריאות מערכת העיכול ומספקים תחושת שובע. בתוספת הקרמיות של אבוקדו וסלסה, קערה זו תספק את הרעב שלכם עם טעמים ומרקמים מלאי חיים אחרי הצום.

פריטטה צמחונית בריאה

פריטטה צמחונית בריאה עמוסה בתרד, גמבה, בצל וגבינת פטה היא דרך מענגת להתפנק עם סיום הצום. מנה עשירה זו מפגישה תערובת של צבעים, מרקמים וטעמים. התרד מציע שפע של ויטמינים ומינרלים, והפלפלים תורמים נוגדי חמצון. התוספת של גבינת פטה היא נגיעה של פינוק מתובל שמאזן באופן מושלם עם הירקות. המרקם הרך והאוורירי של הפריטטה הוא נעים, ולכן הפריטטה היא בחירה אידיאלית לשבור איתה את הצום.

 

 

קערת אורז חום עם קוביות טופו טריאקי

לאלה שרוצים שילוב של טעמים אסיאתיים, קערת האורז החום עם קוביות טופו טריאקי מספקת אפשרות משביעה וטעימה. האורז החום הסיבי והבריא משמש כבסיס ומציע מקור אנרגיה שמתעכל לאט ומשלים את הטופו הרך עם הטריאקי. מנה זו משופרת עוד יותר עם ברוקולי מאודה, המספק פרץ של רעננות ירוקה, וקראנץ' של שומשום. כשתתענגו על כל ביס, המרקמים והטעמים האלה יהיו הדרך הטובה בשבילכם להוציא את הצום.

סלט תרד עם עוף בגריל

סלט תרד שמכיל עוף בגריל, קינואה, עגבניות שרי ורוטב הדרים קליל הוא בחירה מרעננת לשבירת הצום. סלט זה משלב אלמנטים של טריות, תזונה וצבע מלא חיים. החלבון הרזה מהעוף בגריל משתלב עם קינואה עשירה בסיבים כדי לספק תחושת שובע ולייצב את רמות האנרגיה, והטעם האדמתי של התרד מאוזן באופן מושלם עם המתיקות של עגבניות השרי. רוטב ההדרים הקליל מוסיף מעט חריפות שמעוררת את החושים לאחר צום יום הכיפורים.

פאי רועים עם עדשים

לסיום מחמם לב, פאי רועים מזין עם עדשים ומעליו שכבה של פירה רך שהוא תמצית המזון המנחם. העדשים עשירות בחלבון ובסיבים ותורמות לתחושת השובע אחרי הצום הארוך, והפירה מספק מתיקות טבעית ומנה של בטא קרוטן שיוצר ניגוד הרמוני לבסיס העדשים המלוח. כדי לדעת מתי תוכלו להתפנק במנה הדשנה הזו, בדקו את זמני צום יום כיפור באתר כיפה והתכוננו להוציא את הצום עם ארוחה טעימה ומזינה.

לסיכום

שבירת צום יום הכיפורים היא הרגע שבו אפשר להתחיל לאכול ולשתות כדי להזין את הגוף בחזרה אחרי ההימנעות הארוכה מאוכל ומים. כל אחת מחמש המנות האלה מציעה תערובת של חומרים מזינים וטעמים, והיא תספק לכם את החומרים שהגוף שלכם זקוק לו אחרי צום יום הכיפורים. בין אם תבחרו בקערת קינואה מרעננת, בפריטטה הצמחונית המנחמת, באורז החום, בסלט התרד או בפאי הרועים עם העדשים, אתם תרגישו טוב יותר אחרי שתאכלו.

נגישות