אחד מהטרנדים החמים של השנים האחרונות כולל תיעוד של התינוק או התינוקת בעת הגיעם לגיל שנה, וזאת על ידי מה שמכונה סמאש קייק – אכילה חופשית של עוגה מעוצבת אשר תוך דקות הופכת לחלק בלתי נפרד מהחגיגות של המשפחה. למעשה, מדובר בהזדמנות מצוינת בעבורכם כהורים ליצור זיכרונות בלתי נשכחים ומתוקים במיוחד, כאשר החדשות הטובות הן שלא צריך לבצע הזמנה של עוגה כזו ממאפייה אלא ניתן בהחלט לאפות ולעצב אותה לגמרי בעצמכם. כיצד תוכלו להכין לבד? להלן כל הפרטים.
קישוט באמצעות בצק סוכר
דרך מצוינת לעצב את העוגה ואף ליצור אלמנטים מיוחדים כמו למשל שמו של הילד, גיל שנה לצד אלמנטים כמו פרחים, פרחים ועוד יכול להתבצע באמצעות קישוט המתבצע באמצעות בצק סוכר, כחלק מהבנה כי עוגה כזו חייב לתעד. ניתן כיום לבצע רכישה של בצק מהסוג הזה במחיר מצוין דרך חנויות המתמחות בתחום, כל זאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של אלמנטים מיוחדים.
קצפת ביתית
בשביל להקפיץ את המראה של העוגה כמו גם ליצור אפשרות בעבור התינוק ליצור תמונות בלתי נשכחות, הכנה של קצפת ביתית היא חלק בלתי נפרד מהנראות אבל לא פחות גם מהטעם. כאן תוכלו למצוא טיפים כיצד להכין קצפת ללא צורך במיקסר, כל זאת מתוך מטרה לקצר את התהליך ואף להפוך אותו לחלק מהנה במיוחד בתהליך של אפיית העוגה.
עוגת שוקולד בסיסית
במקום לחפש עוגות מיוחדות, אפשר ואף רצוי לאפות עוגת שוקולד בסיסית המורכבת מחומרי גלם שיש לכל אחד בבית – ביצים, שמן, קקאו איכותי, קמח תופח ותמצית וניל. מאחר ומדובר בעוגה פשוטה באופן יחסי, אפשר לצפות ברשתות החברתיות כמו למשל יוטיוב או אינסטגרם במתכון המציע צעד אחד צעד כיצד לאפות את העוגה בצורה הטובה והמריה ביותר, כאשר טיפ שיאפשר לכם לדעת מראש האם העוגה מוכנה כולל שימוש בקיסם. הכניסו את הקיסם לעוגה בזמן שהיא בתנור. במידה ואין פירורים על הקיסם, העוגה שלכם מוכנה ולאחר מכן תוכלו להתחיל במלכת הציפוי.
שימוש ברינג
רינג מאפשר לכם לחצוב את העוגה אותה הכנתם ולהכין אותה בצורה של קומות המסודרות האחת מעל השנייה. כיום ניתן לבצע רכישה של רינג איכותי עשוי נירוסטה בעלות כספית אטרקטיבית, כחלק מהבנה כי חלק מהותי מהנראות של עוגה מהסוג הזה כולל שימוש בקומות המוצבות האחת על השנייה. בשביל לשמור על העוגה יציבה לאורך זמן, אפשר להשתמש במקלות עץ, אולם קחו בחשבון כי סימטריה מדויקת היא פחות הכרחית, בייחוד בשל העובדה כי הילד יהרוס אותה באמצעות הידיים שלו במסגרת הצילומים.
זילוף העוגה
בשביל להפוך את העוגה למרשימה ואפילו יצירתית, נדרש לזלף אותה באמצעות 2 כפות של פודינג וניל או פודינג שוקולד ביחד עם הקצפת אותה הכנתם מראש. שימו לב כי אפשר להשתמש בשקית זילוף בדמות של שקית אוכל אותה חותכים בקצה שלה, כחלק מיצירה של שליטה בתהליך ובהתאם לכך ליצור מראה מרשים באפס מאמץ ובמקסימום תוצאה מבחינת הנראות של העוגה.
לסיכום
באמצעות הטיפים אותם הצגנו לכם כאן במדריך, גם אתם תוכלו להפוך עוגת שוקולד לעוגה מרשימה שתגרוף מחמאות ותצטלם בצורה מושלמת לקראת אירוע סמס קייק. העדיפו להצטייד מראש עם כל הציוד הנדרש וכן לבצע הכנות בבית מתוך מטרה להוביל ליצירה של עוגה מרשימה שאותה אתם לוקחים ביחד לסטודיו מקצועי לצילום, כחלק מיצירה של מזכרת בלתי נשכחת שמגיעה לידי ביטוי באירוע חגיגות השנה לילד או לילדה.