עשה ואל תעשה: מה לאכול ומה לא עם הליקובקטר פילורי?

חיידק הליקובקטר פילורי הוא חיידק שכיח אשר נמצא כגורם להופעה של כיב קיבה לצד החלשת עמידות הקיבה בסביבה חומצית, וזאת בשל היותו חיידק שמתיישב על הרובד העמוק של הקיבה. בשנים האחרונות המודעות לגבי הליקובקטר פילורי עלתה, לא מעט בשל השכיחות הגבוהה שלו באוכלוסייה: מעל למחצית מבני ה 65 מאובחנים החיידק ואילו בארצות מתפתחות הנתונים מצביעים על שכיחות של 50% מקרב האוכלוסייה במדינות מתפתחות. מאחר ומדובר בחיידק עמיד שיכול לחיות ולשגשג בסביבה חומצית, הטיפול המקובל הוא שילוב של מספר סוגים של אנטיביוטיקה. אולם, מעבר לטיפול התרופתי ניתן ואף רצוי לבצע שינוי תזונתי שנועד להפחית את התסמינים של החיידק אשר כוללים בין היתר צרבת, תחושת אי נוחות וכן כיב קיבה המשפיע על איכות החיים. לתזונה יש תפקיד משמעותי הן בתדירות התסמינים אבל גם ביכולת להתמודד עם החיידק, ולכן אם אובנתם עם הליקובקטר פילורי, זה הזמן להביא מה כדאי ומה לא כאשר מאובחנים עם החיידק השכיח ביותר בגוף האדם.

כיצד התזונה משפיעה על היכולת להתמודד עם החיידק?

התמודדות עם החיידק יכולה להתבצע הן באמצעות טיפול תרופתי והן באמצעות שינויים בהרגלי התזונה. חשוב להכיר תזונה לחיידק הליקובקטר מאחר והתזונה שלכם משפיעה מאוד על השגשוג של החיידק בקיבה וכן על התסמינים מהם סובלים המאובחנים עם החיידק. בכדי לטפל בחיידק באופן תזונתי, רצוי קודם כל להימנע מתזונה המורכבת ממזון מתועש כמו גם מטוגן. מדובר במזון שמשפיע על פעילות הקיבה ואף מעורר אותה, ובשילוב של החיידק מדובר בנדבך שמשפיע מאוד על היכולת שלכם להתמודד עם שגשוג החיידק בקיבה. בנוסף, מוצרי חלב מכבידים מאוד על מערכת העיכול כאשר החיידק מצוי בקיבה ועל כן מעבר לתחליפי חלב יכול לעזור לכם מאוד לטובת התמודדות עם התסמינים של החיידק. זאת ועוד, למרות האהבה הרבה למזון חריף, הוא מגרה את הקיבה ועל כן גורם לתחושה של צריבה בוושט ובגרון. על כן, העדיפו להימנע ככל האפשר ממזון מטוגן, חריף וכן מוצרי חלב.

עשה ואל תעשה: מה לאכול ומה לא עם הליקובקטר פילורי?

מה מומלץ לאכול?

ככלל עדיף להכין את האוכל שלכם בבית ולא להזמין, מאחר ובבית אתם יכולים לשלוט על כמות השמן והתבלינים של האוכל אותו אתם אוכלים. בנוסף, שתייה מרובה של מיצים המורכבים מירקות ופירות יכולים לתרום מאוד לתהליך ההתמודדות עם החיידק מאחר והם עשירים בנוגדי חמצון כמו גם מינרלים החיוניים לתפקוד התקין של הקיבה. ישנן דרכים טבעיות רבות אותן ניתן ליישם במסגרת התפריט, כמו למשל שימוש בצמחי מרפא אשר ידועים ביכולת שלהם לסייע לטובת התמודדות עם החיידק. בין הצמחים אותם ניתן לרכוש ברשתות מובילות: אלת המסטיק, קורנית, קופטיס וכן תוסף פרוביוטיקה. שילוב של צמחי מרפא, תוספי תזונה ייעודים וכן תזונה המורכבת מירקות, פירות, מזון מבושל ומזין יכול מאוד לסייע לטובת התמודדות ואיזון רמת החומציות בקיבה. בנוסף, שילוב של מזון העשיר בסיבים תזונתיים מהווה בסיס מצוין לטובת טיפול בחיידק וגם בתסמינים הנלווים לו.

על מנת להתאים את התפריט המדויק ביותר בעבורכם רצוי לתאם תור אצל תזונאית המתמחה בתחום. שינויים בהרגלי התזונה הם לא קלים, בוודאי בגילאים מבוגרים. לכן, באמצעות ליווי מקצועי של תזונאית כמו גם בדיקות תכופות אצל הרופא המטפל ניתן יהיה ליצור תמהיל נכון שלוקח בחשבון הן את הטיפול התרופתי המקובל והן דרך שימוש בצמחי מרפא ותוספי תזונה ייעודים, כל זאת לטובת יצירת נתיב שבמסגרתו תוכלו להתמודד בצורה הטובה ביותר עם חיידק הליקובקטר פילורי.

 

*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות