אוכל מייצר חגיגה, מעניק נחמה ומהווה יצירה, אוכל זה בריאות לגוף ולא פחות לנפש. עם זאת, לצד הקפדה על בישול לצד מתכונים מובחרים וחומרי גלם איכותיים, גם יש להקפיד על הרגלי היגיינת שיניים, במיוחד את גם אתם אוהבים שוקולד. אז נכון שניתן להזדקק לטיפולי שיניים בשל מגוון סיבות, אך אין להתעלם מהעובדה שהרגלי צחצוח לקויים הם חלק משמעותי מהמשוואה. מכאן שיש להקפיד על תדירות צחצוח שיניים ויש לגשת מדי תקופה לבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים. עם זאת, מה עושים כאשר טיפול שיניים פשוט מסתבך – כיצד ניתן למצות את סך הזכויות שמגיעות כחוק? מוזמנים ללמוד מהי רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים ובעיקר מוזמנים לגלות מה ניתן לעשות בהקשר לכך.
האם בהתאם להגדרה עברתם רשלנות רפואית?
חושבים שמה שעברתם עונה על ההגדרה של רשלנות רפואית בתחום טיפולי השיניים? מוזמנים להבין מהי ההגדרה. ובכן רשלנות רפואית מוגדרת כמצב שבו ניתן טיפול רפואי באופן שאינו נוקט במידת הזהירות שמצופה מגוף רפואי, ושבשל כך נגרם נזק משמעותי, אם גופני ואם נפשי. מחפשים מידע משלים בנושא שנוגע נקודתית לטיפולי שיניים? ובכן ניתן לקבל מידע בנושא באתר משפטי שיכול לסייע, ממש כמו באתר LawTip – פורטל משפטי. מכאן שאם אכן עורכים מחקר ראשוני בנושא ומתחזק הרושם שאכן בכך מדובר, רצוי להעלות הילוך – לאבחן זאת באופן מקצועי מול עורך דין שמתמחה בתחום. מדוע? כי מעבר לעובדה שחשוב לייצר הרתעה, גם מדובר בסכומים משמעותיים שעשויים לסייע לחזור לשגרה.
דוגמאות לרשלנות רפואית
מבקשים דוגמאות לרשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים? ובכן ייתכן שהרופא אינו טרח להסביר מה התהליך כולל, אם מבחינת תופעות לוואי וסיכונים ואם מבחינת הליך ההחלמה וחלופות טיפול אפשריות. כך למשל ייתכן שהרופא המטפל אינו מתמחה בהליך הכירורגי שעומד על הפרק, ובמקביל לא הודה בכך ולא הפנה לסמכות מקצועית. ייתכן שלאחר הטיפול לא נערך מעקב כנדרש, או שלא ניתנו הנחיות מתאימות לטובת הליך ההחלמה. ייתכן שההליך לא נעשה כראוי, או ללא התייחסות לתיק הרפואי וכדומה. מכאן שלא מעט מקרים עשויים להוביל לרשלנות רפואית בתחום השיניים, כך שרק צריך להוכיח זאת כהלכה. מכאן שתמיכה של עורך דין הכרחית ואך הכרחי לוודא שעורך הדין אינו רק בקיא בייצוג מקרים שנוגעים לרשלנות רפואית, אלא מחזיק בניסיון עשיר וממוקד בתחום רפואת השיניים.
מחליטים לתבוע? כך פועלים!
מי שעבר רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים עשוי להפסיד לא מעט ימי עבודה, עשוי לאבד את מקום העבודה, עשוי להסתגר ולהימנע ממגע עם אנשים, עשוי לסבול מכאבים חמורים, עשוי לסבול מפגיעה עצבית באזור הפנים וכדומה. כיצד אם כן ניתן למצות את הזכויות בתום הטיפול הלקוי? ראשית יש למצוא עו"ד שבקיא בתחום ופשוט להתייעץ עמו. אם אכן מקבלים "אור ירוק", ככול הנראה שמדובר ברשלנות רפואית וניתן להעלות הילוך. מה בפועל זה אומר? נדרשים לאסוף את סך המסמכים הרלוונטיים וכמובן לעבור בדיקה אצל רופא מומחה, וזאת כדי שייתן חוות דעת משמעותית. מדובר בראייה מאוד חשובה.
דגשים חשובים
חשוב להבין מראש שלעומת תהליכים אחרים, כאשר מדובר ברשלנות רפואית עו"ד דורש את חלקו רק אם הוא מנצח, משמע אם עו"ד חושב שיש טעם לתבוע היו בטוחים שהסיכויים לטובתכם. עוד נציין שתהליך משפטי מעין זה עשוי להיגרר לא מעט זמן, אם כי לא פעם נהוג להגיע לידי פשרה שמקצרת הליכים. טיפ אחרון לדרך? אם אכן חושדים שעברתם רשלנות רפואית, פנו מייד לעו"ד מקצועי. אומנם בהתאם לחוק ההתיישנות ניתן לתבוע בתוך 7 שנים, אך ככול שפועלים יותר מהר, כך יותר קל להוכיח את חומרת הנזק.