ניתן להשתמש במרציפן לטובת הכנת מגוון עצום של קינוחים בצורות שונות, לטובת שדרוג הקינוח. איך משתמשים במרציפן וכיצד תוכלו להכין מרציפן ביתי מושלם? על כך – במדריך הבא.
מרציפן לקינוחים: שדרוג משמעותי וקל להכנה
מרציפן הוא למעשה רקיחה של סוכר ושקדים טחונים. את המרציפן ניתן לייצר במגוון רחב של טעימים וצורות, כאשר בעולם הקינוחים עושים שימוש רב במרציפן לטובת קישוט של עוגות יום הולדת, עוגות חתונה כמו גם ציפוי של עוגת חתונה מסורתית. מאחר ולמרציפן יש מרקם נוקשה, ניתן לעצב אותו בעבודת יד אולם העבודה עם המרציפן עצמו עלולה להיות מורכבת, מאחר וצריך לוודא כי הוא חלק לגמרי ולא נוצרו גושים. בנוסף, כיום בזכות התפתחות הטכנולוגיה מייצרים את המרציפן בתוספת של מי ורדים להדגשה של טעם ייחודי והדגשה של הערך התזונתי אך עם זאת מוסיפים למרציפן חומר בשם גלוקוזה שגורם להתקשחות ולכן עדיף להכין את המרציפן בבית, באמצעות מעקב אחר ההוראות אותן ניתן לכם כעת.
איך מכינים מרציפן ביתי מושלם לקינוחים?
מרציפן אותו מכינים בבית טעים בהרבה ממרציפן אותו רוכשים, וההכנה שלו אפילו קלה יותר מכפי שחשבתם. לטובת המתכון נכין מראש 500 גרם של שקדים טחונים, 500 גרם של אבקת סוכר, 1 כפית תמצית שקדים, 1/3כוס מים וכפית מיץ לימון. אופן ההכנה: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר ביחד עם אבקת הסוכר ויוצקים לקערה את תמצית השקדים כמו גם מיץ לימון. מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה. בשלב הבא מוסיפים מעט מים ומערבבים עד שמתקבל מרקם שהוא לא רך מדי ולא קשה מדי. מעבירים את התערובת שלנו לכלי אטום, ומניחים במקרר לשלוש שעות לטובת התייצבות. מיד לאחר מכן ניתן להשתמש במרציפן לטובת ציפוי של עוגות או אפילו הכנה של עוגיות מרציפן.
טכניקות לשימוש במרציפן
אפשר להשתמש במרציפן לטובת קינוחים רבים, כאשר אחד הקינוחים שהכי קל להכין הם פרלינים עשויים ממרציפן. מגלגלים את המרציפן אותו הכנו מראש, יוצרים גומה קטנה ומכינים מילוי בדמות קוביות מרמלדה, דובדבנים מסוכרים, שקדים או אפילו קליפות הדרים מסוכרות. אוטמים היטב את הכדורים ומצפים באמצעות קוקוס טחון או סוכריות טבעוניות. מניחים את הכדורים על נירי אפייה ומכניסים למקרר עד שהשוקולד מתקשה, ובכך נוצרים כדורים מעולים וטעימים במיוחד. נוסף לכך, ניתן להכין רולדת מרציפן שוקולד באמצעות רידוד של המרציפן על נייר אפייה, וחיתוך למלבן באורך של 1 ס"מ לטובת יצירה של מלבן מדויק. במקביל מניחים בתוך קערה שוקולד ושמנת מתוקה ומחממים למשך כ 20 שניות, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. שופכים מחצית מהשוקולד על המרציפן, מניחים מעל דובדבנים מסוכרים ובעזרת נייר האפייה מרימים את קצה המלבן ומגלגלים בזהירות. מצפים את הרולדה עם השוקולד שנותר, ומכניסים למקרר עד להתקשחות.